BIOGRAFIA

núria rossy

Núria Rossy és una cantant i compositora nascuda al si d’una família de músics i artistes en la que era habitual escoltar constantment el piano, l’acordió, la guitarra, o algun disc de música clàssica. A casa dels Rossy sempre s’escoltava o es feia música per influència paterna, com la branca materna va aportar l’afició al dibuix, la ceràmica i l’amor pel teatre. Per a ella va ser natural compondre cançons per a cada esdeveniment infantil, i va començar a compondre per encàrrec als 14 any, activitat que no ha deixat de fer mai. Actualment està preparant el seu quart disc i serà el primer que no produirà ella mateixa i en el que hi haurà col·laboracions d’altres cantants de l’escena actual.

Gaudeix donant un caràcter individualitzat a cada una de les seves cançons, però sempre des d’un so acústic i natural (és per això que hi ha qui la inclou entre les actuals propostes de música folk), unes melodies que van compassades als seus versos plens d’expressivitat i sentit poètic, pel que molts la veuen com una cantant de música mediterrània o llatina, malgrat hi ha qui destaca la seva harmonia jazzística que potser provingui del seu breu pas pel Taller de Músics (Barcelona) i de la seva passió pel Jazz.

Ella se sent autodidacta per haver-se format seguint el seu propi programa (al ritme
que l’ha permès la seva butxaca) i reconeix al seu pare com el seu mentor i primer professor de música. Però també va estudiar Harmonia i Composició amb Manel Camp, Cant amb Anna Luna i Piano amb Félix Ramos.

Finançat amb uns mesos d’atur, l’any 2010 va publicar el seu primer disc, “Sobre la marcha”, amb una estètica jazzística, una essència totalment intimista, i acompanyada de grans músics, com ara Jordi Bonell, Jordi Gaspar, Félix Ramos i el gran Roger Blàvia. Diu que ella aleshores no sonava com volia, però aquest primer treball va ser la seva carrera de fons..

L’any 2016 presenta el single “Ressorgiré”, acompanyat d’un videoclip de gran qualitat cinematogràfica, responent a les exigències estètiques de Núria Rossy.

L’any 2017 publica “Alegría”, ja més a prop de la seva tendència a la fusió d’estils folklòrics amb els que Núria Rossy s’identifica d’alguna manera.

El disc que presentarà el proper estiu ja camina fermament cap al que anomenem estils World Music, amb col·laboracions d’altres artistes que es mouen en aquest àmbit en l’escena actual de la música d’autor.

Núria Rossy, amant de tota manifestació artística, no esgota la seva creativitat com a cantautora: és historiadora de l’Art i té llarga experiència en la docència compartint la seva passió per la història de la pintura, l’escultura i la literatura… Amant també de les Arts Escèniques, col·labora amb el ballarí, actor i coreògraf Francisco Lorza, i està treballant també en el seu primer projecte literari que esperem quevegi la llum el proper any.

Tota aquesta versatilitat artística l’aboca en els seus espectacles amb una naturalitat i presència escènica exquisides, sense que hi manquin els seus comentaris plens de compromís social i reflexió existencial, així com animades participacions del públic.

Benvinguts a la festa de la Núria Rossy!